“Astronomi Günü” Etkinliğimizde Tuva Cihangir Bilim Üsküdar'daydı!

Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında Bilim Üsküdar’da düzenlenen “Astronomi Günü” etkinliğine Tuva Cihangir Atasever konuk oldu.

Bilim Üsküdar'da gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamındaki etkinliklerin arasında, "Astronomi Günü" büyük bir coşkuyla kutlandı. Gençlerin uzay ve bilimle ilgili meraklarını artırmak ve Türkiye'nin uzay alanındaki potansiyelini vurgulamak amacıyla düzenlenen bu etkinliğin özel konuğu, Türkiye'nin ikinci astronot adayı olma yolunda ilerleyen Tuva Cihangir Atasever'di. Astronomi ve uzay meraklılarını bir araya getiren etkinlik, bilgi yarışması, söyleşi ve soru-cevap bölümleriyle dolu dolu geçti.

Ardından Tuva Cihangir Atasever, astronot olma sürecini ve aldığı eğitimleri detaylı bir şekilde anlattı. Fiziksel ve psikolojik muayenelerin yanı sıra, uzayda yapılacak deneyler için aldığı eğitimlere değindi. Uzayda beslenme ve uyku düzeni hakkında da bilgi verdi ve Uluslararası Uzay İstasyonu'nda olası acil durumlar için aldığı eğitimleri paylaştı. Ayrıca, uzayda yapılacak deneyler için açılan ilanlar ve seçilme süreçleri hakkında bilgi verdi ve Türkiye'nin gelecek uzay programlarına yönelik yol haritasını anlattı.

Tuva Cihangir Atasever'in söyleşisi ve katılımcılarla olan etkileşimi etkinliğin en dikkat çekici kısımlarından biri oldu. Katılımcıların sormuş olduğu soruları cevaplayarak etkinliğin interaktif bir atmosferde geçmesini sağladı. Etkinliğin sonunda, Tuva Cihangir Atasever'e Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz tarafından hediye takdim edildi.

Galeri